Пилешки енчиладас

Домашно приготвени тортили с плънка от пилешко, царевица и домати, запечени с мексикански сос
Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2007
Пилешки енчиладас
 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. сол
50 г маргарин
300 г пилешки гърди
200 г стерилизирана царевица
1 домат
1/2 глава червен лук
1/2 зелена чушка
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. риган
чили и сол на вкус
1 буркан стерилизирани домати
2 скилидки чесън
1/2 зелена чушка
7-8 стръка магданоз
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
1 домат
кашкавал за поръсване
сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Пилешки енчиладас
Брашното се пресява в тава и се поръсва със солта и бакпулвера. Добавя се маргаринът и се разбърква.
2
Пилешки енчиладас 2
Постепенно се налива 1 1/2 ч. ч. гореща вода, като бъркането продължава. Върху плот се омесва меко тесто и се оставя да отпочине.
3
Пилешки енчиладас 3
Тестото се разстила на тънки питки (диаметърът им трябва да е колкото диаметъра на тигана, в който ще се пекат). Питките се изпичат на сух тиган от двете страни. Когато са готови, се слагат в панер и се завиват с кърпа, за да се задушат.
4
Пилешки енчиладас 4
Пилешките гърди се нарязват на ивички и се запържват за 3-5 минути в нагорещения зехтин. След това се изваждат.
5
Пилешки енчиладас 5
Лукът се нарязва наситно и се задушава за кратко в мазнината от пилешките гърди. Добавя се нарязаната надребно чушка и се овкусява с подправките.
6
Пилешки енчиладас 6
Доматът се нарязва на малки кубчета и се сипва в тигана. Прибавя се царевицата, посолява се и се връща пилешкото месо. Разбърква се и се оттегля от котлона.
7
Пилешки енчиладас 7
Продуктите за соса се смесват и се пасират.
8
Пилешки енчиладас 8
Всяка питка се намазва със соса, покрива се с част от плънката и се навива на руло. Рулата се подреждат в подходяща тава.
9
Пилешки енчиладас 9
Рулата се заливат с останалия сос, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат около 15-20 минути при температура на фурната 200 градуса.
10
Пилешки енчиладас 10
Готовото ястие се сервира със сметана и нарязан на малки кубчета обелен домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


294 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: