Пилешки дробчета с пресен лук

Любимо ястие в пролетен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г охладени пилешки дробчета
250 мл бяло вино
80 мл зехтин
4 връзки пресен лук
2 стръка мащерка
2 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
брашно за поръсване

за соса:
150 мл животинска сметана
50 г краве масло
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. ретро горчица
1 щипка захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета с пресен лук
Дробчетата се почистват, поръсват се с брашно и се пържат в зехтина, на два пъти, до полуготовност. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2
Пилешки дробчета с пресен лук 2
Прибавя се лукът, нарязан на едро и се готви, докато омекне.
3
Пилешки дробчета с пресен лук 3
Наливат се соевият сос и бялото вино, поръсва се накълцаната мащерка. Ястието се готви на умерен огън още около 5 минути.
4
Пилешки дробчета с пресен лук 4
Маслото за соса се загрява и в него се пуска наситнената скилидка чесън. Щом леко се запържи, се добавят двата вида горчица, сметаната, захарта и сол на вкус. Разбърква и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
5
Пилешки дробчета с пресен лук 5
Дробчетата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: