Пилешки дробчета с лук и кашкавал

Вкусно, ароматно и сочно
Източник: Vania Iotkova Georgieva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.11.2017
Пилешки дробчета с лук и кашкавал
 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
2-3 глави лук
100 мл олио
100 мл вода
1/2 ч. л. мащерка
250 г кашкавал
1 к. л. универсална зеленчукова подправка
1 к. л. кимион
1 к. л. черен пипер
1 кубче пилешки бульон
1 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Предварително накисвате дробчетата във вода за около час.
2
Лукът се нарязва на полумесеци.
3
В дълбок тиган сипваме олиото и когато започне да цвърчи, в него се запържва лукът.
4
Добавят се отцедените дробчета, заедно с кимиона, черния пипер, универсалната зеленчукова подправка и двете кубчета бульон.
5
Щом дробчетата леко побелеят, се налива водата.
6
Котлонът се намалява, ястието се поръсва със стритата мащерка и се готви до готовност.
7
Накрая се добавя настърганият кашкавал и се разбърква.


Съвет:
По желание може да добавите и малко сух розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: