Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук

Познати продукти, комбинирани по неочакван начин, за да изненадат с превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг охладени пилешки дробчета
150 г свински бузи
5 стръка праз
500 г бял хляб (ненарязан)
80 г топени сирена (4 триъгълничета)
1 сушена червена люта чушка
600 мл пилешки бульон
30 г краве масло
30 мл зехтин
30 мл олио
5 стръка салвия
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук

Празът се нарязва на шайби с дебелина 1 см. Запържва се в сгорещените зехтин и масло, заедно със сушената люта чушка, докато стане карамелен (20 минути).

 


2
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 2

В олиото се запържват свинските бузи, нарязани на кубчета, до златисто.

 

 


3
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 3

След това се прибавят пилешките дробчетата, нарязани надве, и също се запържват до златисто, но без да се препържват.


4
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 4

Хлябът се нарязва на кубчета, полива се със зехтин и се запича в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто.

 


5
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 5

В тава за печене се слагат кубчетата хляб, дробчетата, свинските бузи, карамеленият праз, нарязаната салвия и топените сирена. Налива се топлият бульон, разбърква се, овкусява се със сол и черен пипер, полива се със зехтин и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.

 


6
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 6

Ястиети се поднася веднага, украсено с листа салвия.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2024
На мъжа ми много му харесаха, а това си е направо комплимент.... Благодаря за интересната рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2014
Горе-долу добре се получи, част от крутоните станаха глетави.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Е,браво! Тази рецепта я правя няколко пъти ,без свинските бузи,много е хубаво ястието !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: