Пилешки дробчета с гъби върху препечен хляб

Лесна рецепта за вкусен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г охладени пилешки дробчета
250 г печурки
100 г бекон
60 г краве масло
150 мл бяло вино
8 филии бял хляб с квас
1 глава лук
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за лютия сос:
100 г люти зелени чушки
1 глава чесън
1 лимон
150 мл олио
30 мл бял балсамов оцет
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета с гъби върху препечен хляб
Беконът се реже на кубчета, а лукът – на полумесеци. Запържват се в загрят тиган, до златисто.
2
Пилешки дробчета с гъби върху препечен хляб 2
Прибавят се гъбите, обелени и нарязани на дебели филийки. Щом и те се запържат добре, всичко се изважда.
3
Пилешки дробчета с гъби върху препечен хляб 3
В същия съд се загрява маслото и в него се запържват дробчетата, почистени и нарязани на едро.
4
Пилешки дробчета с гъби върху препечен хляб 4
Когато станат златисти отвън, но все още са розови отвътре, се връщат лукът и беконът. Прибавят се листенцата мащерка, виното, сол и бял пипер на вкус и се готви още 3–4 минути.
5
Пилешки дробчета с гъби върху препечен хляб 5
Чушките за соса се почистват от семките и се режат на едро. Пасират се със скилидките чесън, настърганата лимонова кора, 50 мл лимонов сок, оцета, олиото, бял пипер и сол на вкус.
6
Пилешки дробчета с гъби върху препечен хляб 6
Ястието се поднася върху препечен на грил тиган хляб с лютия сос.



Съвет: Сосът може да се съхранява в хладилник до 1 седмица.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2020
Много вкусни :)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2017
Превъзходна рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2017
Тази рецепта винаги става вкусна. Ако не ви се прави лют сос, можете спокойно да полеете с готов чили сос.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: