Пилешки дробчета по селски на сач

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 12.04.2018
Пилешки дробчета по селски на сач
Пилешки дробчета по селски на сач
 
Необходими продукти:
600 г пилешки дробчета
3 глави лук
2 зелени чушки
1 домат
1 люта чушка
200 мл бяло вино
3 скилидки чесън
чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сачът се намазнява леко и се слага в студена фурна, която се включва на 220 градуса с вентилатор за да се загрее, докато се приготвят дробчетата и зеленчуците.
2
Нарязаният лук се задуша в тиган, до получаването на карамелен цвят.
3
Прибавят се нарязаните на кубчета зелени чушки и се запържва. Зеленчуците се изваждат от тигана.
4
На тяхно място се слагат пилешките дробчета, нарязани на хапки. Запържват се, овкусяват се със сол, черен пипер и чубрица.
5
Слагат се накълцаният чесън и доматът, обелен и нарязан на кубчета.
6
Налива се бялото вино и се изчаква, докато алкохолът изври.
7
Задушените зеленчуци и дробчетата се слагат в сача и се гарнират отгоре с люта чушка.
8
Пекат се 10-15 минути. Дробчетата не трябва да стават твърди, а трябва да останат меки.




Съвет:
Поднасят се с бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: