Пилешки дробчета по ловджийски

Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2003
Пилешки дробчета по ловджийски
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
150 г гъби
100 г сланина (бекон)
3-4 печени чушки
2 глави кормид лук
1 ч. ч. червено вино
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета по ловджийски
Лукът и сланината се нарязват на малки парчета. Сланината се слага в тенджера и се оставя на тих огън, за да се разтопи и пусне мазнина, като се внимава да не загори.
2
Пилешки дробчета по ловджийски 2
В разтопената мазнина се слага лукът, запържва се леко и се налива виното. След като течността изври наполовина, се прибавят печените чушки, доматеното пюре и гъбите.
3
Пилешки дробчета по ловджийски 3
Ястието се овкусява с подправките, отгоре се нареждат пилешките дробчета и се вари на тих огън около 15-20 минути, без да се бърка.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Много вкусни станаха.След като изключих котлона сложих и наситнен пресен магданоз, заедно с виното се получи страхотен аромат.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Вкусотия е това, сготвих го. За почитателите на пилешките дробчета ;))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: