Пилешки дробчета на шиш

Просто, бързо лятно мезе от дребни гъбки, дробчета и бекон, овкусени със салвия
Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2015
Пилешки дробчета на шиш
 
Необходими продукти:
400 г пилешки дробчета
250 г дребни гъби
100 г нарязан бекон
24 малки листа салвия
50 г краве масло
4 с. л. зехтин
100 мл марсала
50 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета на шиш

Дробчетата се измиват в студена вода, подсушават се и ако е необходимо се нарязват наполовинки. Гъбите се почистват, но не се режат.

 


2
Пилешки дробчета на шиш 2

Дробчетата се увиват в резените бекон  и се нанизват на шишчета, като след всяко се слага листо салвия и гъба. Така се нанизват до запълване на шишчето.

 


3
Пилешки дробчета на шиш 3

В тиган се загряват зехтинът и малко от маслото и шишчетата се пържат на слаб огън за 6–8 минути. Накрая се подправят със сол и черен пипер (ако това се направи в началото, дробчетата ще станат твърди). Вадят се от тигана и се оставят на топло.

 


4
Пилешки дробчета на шиш 4

В същия съд се наливат марсалата и бялото вино и сосът се оставя да се редуцира наполовина, при висока температура. Прибавя се останалото масло и сосът се оставя да се сгъсти. Подправя се със сол и черен пипер.

 


5
Пилешки дробчета на шиш 5

Шишчетата се поднасят топли, поляти със соса.

 


 


Съвет: От тези продукти излизат 6 шишчета, по 3 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: