Пилешки дробчета брюле

Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г пилешки дробчета
50 г кафява захар
100 мл сметана
100 мл вино
100 мл коняк
2 жълтъка
3-4 клонки риган
2 клонки мащерка
1 клонка розмарин
черен пипер и сол на вкус
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета брюле
Виното и конякът се наливат в малка тенджерка, ароматизират се с розмарин, мащерка и риган и се оставят на котлона, докато се редуцират на половина. Дробчетата се заливат с приготвената марината и се оставят да престоят 30 минути.
2
Пилешки дробчета брюле 2
Жълтъците се разбиват, като постепенно се налива сметаната. Посолява се. Дробчетата се поставят в кухненски робот, поръсват се с черен пипер и се пюрират, като постепенно се наливат разбитите жълтъци.
3
Пилешки дробчета брюле 3
Малки купички, подходящи за печене, се намазват с масло и се пълнят до половина с готовото пюре. Пекат се около 25 минути в предварително загрята на 100-110 градуса фурна.
4
Пилешки дробчета брюле 4
След това купичките се изваждат, брюлето се поръсва със захар и се гратинира на горно печене в предварително загрята на максимална мощност фурна, докато захарта се карамелизира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: