Пилешки бутчета с пюре от кестени и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Пилешки бутчета с пюре от кестени и гъби
 
Необходими продукти:
800 г пилешки бутчета
брашно и галета за паниране
олио за пържене
200 г кестени
150 г печурки
1 кубче зеленчуков бульон
1 глава лук
300 г тиквички
50 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
4 с. л. олио
6–7 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Бутчетата се осоляват и се овалват в предварително смесени брашно и галета. Пържат се в сгорещеното олио 4–5 минути до златисто. Слагат се върху чиния с кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
2
Тиквичките, лукът, гъбите и кестените се режат на едри кубчета и се варят около 10 минути. Добавя се разтвореният в млякото и 100 мл вода бульон и всичко се пюрира (пюрето трябва да е с рядка консистенция, като на крем супа).
3
Бутчетата се слагат в тенджерка или дълбок тиган и ври в пюрето на тих огън около 5–6 минути (докато се сгъсти).
4
Ястието се сервира поръсено с накълцания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: