Пилешки бутчета с дип от нахут

С добре изпечена коричка и пикантно гарнирани
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 горни пилешки бутчета
2 чушки „Сиврия“
3 зелени люти чушки
4 скилидки чесън
3 домата
30 мл зехтин „Помаче“
сол и черен пипер

за дипа:
2 консерви нахут
1/2 глава червен лук
3 скилидки чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сокът от 1 лимон
4 стръка пресен риган
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/4 връзка магданоз
сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с дип от нахут

В тава се слагат двата вида чушки и бутчетата. Бутчетата се овкусяват със сол, черен пипер и част от зехтина, от двете страни. Чушките се поливат с останалия зехтин. Слагат се смачканите скилидки чесън. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като чушките се изваждат след 25 минути, а месото след 50 минути.

 


2
Пилешки бутчета с дип от нахут 2

В блендер се смилат продуктите за дипа. Ако уредът не е достатъчно голям, се смила на два пъти.

 


3
Пилешки бутчета с дип от нахут 3

Изпечените чушки се обелват и се почистват от семките. Смилат се и се добавят към дипа. Посолява се и се разбърква.

 


4
Пилешки бутчета с дип от нахут 4

Доматите се цепват на кръстче в долната страна, пускат се във вряла вода за 10 секунди. Изваждат се в купа с вода и лед, обелват се и месестата част, без семките, се нарязва на кубчета.

 


5
Пилешки бутчета с дип от нахут 5

В чинии се слага от дипа, върху него – домати, отстрани по 2 бутчета. Бутчетата се заливат с много малко от мазнината от печенето.


 




Съвет: Останалата част от доматите може да се използва за придотвяне на гаспачо.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: