Пилешки бутчета с арпаджик и зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2010
Пилешки бутчета с арпаджик и зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
100 г моркови
400 г арпаджик
200 г тиквички
3 с. л. доматено пюре
1/2 връзка магданоз
2 с. л. краве масло
100 мл зехтин
1 кубче пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зехтинът се загрява в тенджера и арпаджикът (нарязан на половинки, ако е малък, и на четвъртинки, ако е голям) и нарязаните на кубчета моркови се запържват за около 3 минути. Добавят се бутчетата и маслото и всичко се пържи още 3–4 минути, като бутчетата се обръщат периодично, за да не загорят.
2
Накрая се слагат нарязаните на кубчета тиквички и доматеното пюре и се овкусява със сол и черен пипер. Сипва се разтвореният в 300 мл вода бульон, всичко се разбърква и се изсипва в тавичка. Пече се около 20 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна.
3
Ястието се поднася, поръсено с накълцания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: