Пилешки бутчета по шотландски с йоркширски пудинг

Хармонична комбинация на пилешко и лимон с класическа гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бутчетата:
4 цели пилешки бутчета
50 г краве масло
4 с. л. мед
1 лимон
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус

за йоркширския пудинг:
3 яйца (размер L)
120 г брашно
120 мл прясно мляко
8 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета по шотландски с йоркширски пудинг
Бутчетата се режат на долни и горни, капачето от долните се маха и кокалчетата се заголват с ножче. Смесват се медът, сокът от лимона, разтопеното масло, сол и черен пипер на вкус.

2
Пилешки бутчета по шотландски с йоркширски пудинг 2
Бутчетата се подреждат в тава, с кожата нагоре. Слагат се целите клонки розмарин, леко начукани. Ястието се залива с ароматната медено-лимонова смес и се пече в загрята на 220 градуса фурна за 40 минути.
3
Пилешки бутчета по шотландски с йоркширски пудинг 3
Олиото за пудинга се разпределя във форма за мъфини с 8 дупки, която се слага в загрята на 220 градуса фурна, докато се нагорещи добре.
4
Пилешки бутчета по шотландски с йоркширски пудинг 4
Яйцата се разбиват със сол и черен пипер. (Най-удобно е да се направи в подходяща кана, за да може после по-лесно да се налее във формата за мъфини.) Добавят се брашното и млякото и се разбърква добре.
5
Пилешки бутчета по шотландски с йоркширски пудинг 5
Горещата тава за мъфини много внимателно се изважда от фурната и тестото се налива в дупките на формата, като те се пълнят до 2/3.
6
Пилешки бутчета по шотландски с йоркширски пудинг 6
Пудингът се пече в загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути. Поднася се веднага с пилето.




Съвет:
По време на печенето може да покриете бутчетата с фолио, за да не загорят.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2016
Страхотна рецепта. Много ми харесва :)
7.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2015
:)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
Уникално е! С малко продукти, но великолепен резултат! Вкусът между меда и лимоновия сок е балансиран, а месото става сочно. Тази рецепта вече ми е една от любимите за пилешко!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2014
Аз направих двойна доза, но се оказа, че 2 лимона с 8 лъжици мед идва малко по-кисело. Така че при двойна доза съветвам да сложите лимон и половина :)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2014
снощи го правих и стана много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: