Пилешки бутчета на бавен огън

Много апетитни и много ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 31.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 цели бутчета
500 г картофи
30 г пресен джинджифил
5 скилидки чесън
1 глава лук
4 шушулки кардамон
3 с. л. доматен концентрат
2 с. л. краве масло
1 с. л. олио
2 ч. л. кимион
2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кориандър
1/4 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
400 г цедено кисело мляко
4 стръка мента


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета на бавен огън
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в маслото и олиото от всички страни, до златисто.


2
Пилешки бутчета на бавен огън 2
Прехвърлят се в дълбок керамичен съд с капак.
3
Пилешки бутчета на бавен огън 3
В същия тиган се запържват нарязаният на полумесеци лук и наситнените чесън и джинджифил.
4
Пилешки бутчета на бавен огън 4
Овкусява се с кимиона, лютия пипер, куркумата, кориандъра и стритите семена от кардамон.
5
Пилешки бутчета на бавен огън 5
Разбърква се и щом подправките се запържат леко, се прибавя доматеният концентрат.
6
Пилешки бутчета на бавен огън 6
Налива се малко вода, разбърква се и се пресипва в съда при бутчетата.
7
Пилешки бутчета на бавен огън 7
Налива се около 1 л вода и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Пилешки бутчета на бавен огън 8
Прибавят се и обелените и нарязани на едро картофи.
9
Пилешки бутчета на бавен огън 9
Похлупва се и се готви около 4 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
10
Пилешки бутчета на бавен огън 10
Сервира се с кисело мляко и наситнена мента.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2016
божествено се получи след,като промених малко рецептата. вместо картофи направих отделно лимонов ориз за гарнитура,а бутчетата пекох на силна фурна час и половина :)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2016
Получи се вкусно ястие, но времето за готвене е наистина много. Не знам дали бих го повторила скоро.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: