Пилешки буритос

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пилешки буритос
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1/2 с. л. сол
2 пилешки бутчета
2 чушки (червена и зелена)
1 малка глава лук
2–3 с. л. олио
2–3 скилидки чесън
1 ч. л. сол
1 щипка майорана


Начин на приготвяне:
1
Пилешки буритос
Пресятото брашно и солта се смесват и разбъркват. Наливат се 100 мл студена вода и се бърка, докато се получи меко и еластично тесто. Оставя се да почине 10–15 минути.
2
Пилешки буритос 2
Бутчетата за плънката се обезкостяват. Месото се сварява в подсолена вода за 10 минути, кожата му се отстранява и то се накъсва на парченца. Лукът и чесънът се режат наситно, чушките – на малки кубчета.
3
Пилешки буритос 3
Олиото се загрява и в него за 2–3 минути се запържват всички продукти. Изваждат се и се смилат в миксер или с блендер.
4
Пилешки буритос 4
Отпочиналото тесто се разделя на равни части, така че всяка от тях, разточена на тънка кора с правоъгълна форма, да е с големината на длан. В кората се поставя от плънката и се завива руло.
5
Пилешки буритос 5
Рулцата се пържат в маслена баня до зачервяване, изваждат се и се оставят върху салфетка, за да се изцедят от мазнината. Пилешките боритос се сервират гарнирани със сос "Гуакамоле".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: