Пилешки бонфилета с бадемова коричка

Хрупкави и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко бонфиле
200 г кисело мляко
140 г галета „Панко“
80 г филирани бадеми
70 г сирене „Грана падано“
1 с. л. дижонска горчица
2 ч. л. сушен див лук
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане

за соса:
200 г кисело мляко
1/4 лимон
1 скилидка чесън
1 с. л. сусамов тахан
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бонфилета с бадемова коричка
Сиренето се настъргва и се смесва с леко натрошените бадеми, галетата, дивия лук, сол и черен пипер на вкус.
2
Пилешки бонфилета с бадемова коричка 2
Киселото мляко се разбърква с горчицата и сол на вкус.
3
Пилешки бонфилета с бадемова коричка 3
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер, потапя се в киселото мляко, овалва се в ароматните трохи и се подрежда в намазани със зехтин тави с незалепващо покритие.
4
Пилешки бонфилета с бадемова коричка 4
Полива се с малко зехтин и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 15 минути.
5
Пилешки бонфилета с бадемова коричка 5
Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Смесва се с киселото мляко, сол, черен пипер, сусамовия тахан и лимоновия сок.
6
Пилешки бонфилета с бадемова коричка 6
Хрупкавите пилешки филета се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2024
Здравейте Моника, радваме се, че нашата рецепта ви е допаднала :) Ще очакваме отзиви и за други наши предложения.
9.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2024
Страхотна рецепта, лесна за изпълнение:)
8.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2021
Рецептата е чудесна, но при мен почти половината панировка остана, следващия път бих намалила количеството наполовина.
7.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2019
топят се в устата!
6.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2018
Промених малко рецептата, сложих чипс вместо бадеми. Децата много ги харесаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: