Пилешки бонфиленца на пара с пастет от манго и малинов сок

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Пилешки бонфиленца на пара с пастет от манго и малинов сок
 
Необходими продукти:
700–800 г пилешки бонфиленца
160 г фенел (резене)
2 с. л. мед
1 с. л. куркума
1 с. л. соев сос
2 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. бяло вино
сол и бял пипер на вкус
150 г малини
1 с. л. захар
1 манго
2 зелени чушки
60 г майонеза
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Всички продукти за маринатата се разбъркват добре и филенцата се мариноват за 1 час.

2
След това се приготвят на пара за 10 минути.
3
Мангото се обелва и се нарязва на ситни кубчета.
4
Зелените чушки също се наситняват, всичко се разбърква с майонезата и се овкусява с лимоновия сок, сол и бял пипер.
5
Фенелът се нарязва наедро, сотира се за 2–3 минути в тиган и се прибавя към пилешките бонфиленца в съда за приготвяне на пара за около 5 минути.
6
Малините се слагат в марличка заедно със захарта и се изстисква сокът от тях върху вече декорираното ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: