Пилешка яхния с маслини и нахут

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
4 с. л. олио
3-4 с. л. лимонов сок
1 ч. л. риган
черен пипер и сол на вкус
брашно за паниране
600 г консервирани домати
400 г консервиран нахут
100 г маслини
2 чушки
1 глава лук
3-4 с. л. олио
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с маслини и нахут
Пилето се транжира на порции и всяко парче се подправя със сол, черен пипер, риган и лимонов сок.
2
Пилешка яхния с маслини и нахут 2
Парчетата се овалват в брашно и се пържат в сгорещеното олио.
3
Пилешка яхния с маслини и нахут 3
Чушките и лукът се нарязват на колелца и се запържват за кратко в 3-4 с. л. сгорещено олио.
4
Пилешка яхния с маслини и нахут 4
Добавят се намачканите консервирани домати, нахутът и маслините.
5
Пилешка яхния с маслини и нахут 5
Ястието се поръсва със захар и се посолява на вкус.
6
Пилешка яхния с маслини и нахут 6
Слага се запърженото месо и се оставя да къкри под капак, като към края се овкусява с ригана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: