Пилешка яхния с грах и фенел

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Пилешка яхния с грах и фенел
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
3 с. л. краве масло
600 г грах
150 г фенел
1 кубче зеленчуков бульон
200 г моркови
1 глава лук
3 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
2 червени чушки
6–7 стръка магданоз
200 г домати
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешките бутчета се осоляват и се запичат в тавичка с маслото и 200 мл вода в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
2
Лукът и морковите се нарязват наситно и се запържват в зехтина за около 2–3 минути. Налива се разтвореният в 100 мл вода бульон, добавят се грахът, нарязаните на кубчета чушки и домати и наситненият фенел. Яхнията се оставя да ври около 15 минути на умерен огън, а ако е нужно, се долива вода.
3
Накрая се добавя червеният пипер и се разбърква. Яхнията се сгъстява, като на тънка струя се налива разреденото в 100 мл студена вода брашно.
4
Яхнията се сипва в тавичката при пилешките бутчета и се пече около 5 минути на 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: