Пилешка яхния с бира

Хем домашно, хем интересно
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
500 мл тъмна бира
250 г печурки
250 г пушени свински гърди
50 г краве масло
2 моркова
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 глава резене
4 пъпки карамфилчета
1 щипка канела
2 дафинови листа
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с бира
Пилето се реже на парчета.
2
Пилешка яхния с бира 2
Лукът и чесънът се наситняват.
3
Пилешка яхния с бира 3
Морковът, резенето и гърдите се режат наситно.
4
Пилешка яхния с бира 4
В купа се слагат пилето, лукът, чесънът, морковите, резенето и пушените свински гърди и се залива с бирата.
5
Пилешка яхния с бира 5
Добавят се пъпките карамфил, канелата, мащерката и дафиновите листа. Похлупва се или се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя 12 часа да се маринова.
6
Пилешка яхния с бира 6
Месото се изважда.
7
Пилешка яхния с бира 7
Зеленчуците и беконът се отцеждат от маринатата, като течността се запазва. Карамфилчетата и дафиновите листа се отстраняват.
8
Пилешка яхния с бира 8
Печурките се обелват и се нарязват наедро.
9
Пилешка яхния с бира 9
Маслото се загрява в дълбок съд и в него до златисто се запържва месото.
10
Пилешка яхния с бира 10
Добавят се гъбите и също се запържват.
11
Пилешка яхния с бира 11
Сипват се зеленчуците и пушените свински гърди.
12
Пилешка яхния с бира 12
Налива се запазената марината и се оставя да се готви на тих огън около 1 час и 30 минути.
13
Пилешка яхния с бира 13
Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2016
Сготвих го електрически гювеч,на много бавно,сложих и маслини.Стана супер.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
Невероятно вкусно ухае и е на вкус не отстъпва :) Чакам гости, надявам се да ги изненадам и зарадвам :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: