Пилешка супа със зимни зеленчуци и овесени ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
крилцата и фенера на 1 пиле
50 г пащърнак
50 г целина
20 г краве масло
2 картофа
1 стрък праз лук
1 глава лук
1 морков
6 зърна черен пипер
2 зърна бахар
1 дафинов лист
1 ч. ч. овесени ядки
1 1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. куркума
стъблата на 1 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа със зимни зеленчуци и овесени ядки
Пилето се почиства и се нарязва на порционни парчета. Залива се с 2 1/2 л вода, посолява и се вари около 30 минути. Месото на фенера и крилцата се използва за супата.
2
Пилешка супа със зимни зеленчуци и овесени ядки 2
Приготвя се торбичка от марля, в която се слагат ароматните подправки (дафинов лист, бахар, черен пипер). Стъблата на магданоза се връзват с конец. Всички подправки се слагат при пилето, добавя се нарязаният наситно лук.
3
Пилешка супа със зимни зеленчуци и овесени ядки 3
С чаена лъжичка се оформят малки топчета (ноазети) от картофите, слагат се в купичка и се заливат с вода. Целината и пащърнакът се нарязват на кубчета и се прибавят към пилето.
4
Пилешка супа със зимни зеленчуци и овесени ядки 4
Морковът се нарязва на пръчици и се задушава в маслото. Поръсва се с куркумата, залива се с част от бульона на пилето, след което се прибавят картофените ноазети и нарязаният праз лук.
5
Пилешка супа със зимни зеленчуци и овесени ядки 5
Овесените ядки се накисват в 200 мл вода, след което се прибавят към морковите. Накрая се слага и пилешкото месо (от фенера и крилцата).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


311 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: