Пилешка супа със зеле

Богата на зеленчуци и на аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2013
Пилешка супа със зеле
 
Необходими продукти:
800 г пилешки бутчета
1/4 глава бяло зеле
2 моркова
3 картофа
1 глава лук
3 скилидки чесън
60 г краве масло
3 стръка пресен лук
3 дафинови листа
1 ч. л. сух кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа със зеле

Пилешките бутчета се поставят в студена вода заедно с дафиновите листа. Варят се до готовност – за около 40 минути, като през това време течността се отпенва периодично.

 


2
Пилешка супа със зеле 2

Когато месото е готово, се изважда, охлажда се леко и се обезкостява.

 


3
Пилешка супа със зеле 3

Бульонът се прецежда. Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Варят се в пилешкия бульон, докато омекнат. След това се пасира.

 


4
Пилешка супа със зеле 4

Лукът се нарязва на жулиен, чесънът – наедро, морковите – на кубчета. Зеленчуци се запържват в половината масло, докато омекнат. Подправят се със смлян кориандър. Изваждат се.

 


5
Пилешка супа със зеле 5

В същия съд с останалото масло се запържва зелето, нарязано натънко с мандолина, докато омекне и водата, която пусне, се изпари.

 


6
Пилешка супа със зеле 6

В тенджерата с пасираните картофи се прибавят месото, зеленчуците, зелето, и супата се подправя със сол и черен пипер. Сервира се с нарязан наедро пресен лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: