Пилешка супа с нахут и печени чушки

Ако искате да опитате една по-различна вариация на тема пилешка супа, това е вашата рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 конесрва нахут (400 г)
2 пилешки бутчета
1/3 връзка копър
1/3 връзка магданоз
150 г печени червени чушки
1 стрък селъри
2 моркова
1 стрък праз
1 дафинов лист
2 скилидки чесън
1 ч. л. кимион
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с нахут и печени чушки
Бутчетата се слагат в тенджера и се заливат с 2 л вода. Прибавят се единият морков и половината селъри, обелени и нарязани наедро.
2
Пилешка супа с нахут и печени чушки  2
Зелената част от праза се цепва и в него се мушкат стебла от копър и магданоз, дафиновият лист и се завързва с конец.
3
Пилешка супа с нахут и печени чушки  3
Слага се в супата и се вари до готовност на месото. Прецежда се, зеленчуците се отстраняват, а месото се обезкостява и накъсва.
4
Пилешка супа с нахут и печени чушки  4
Кимионът се запича в сух тиган. След това се стрива в хаваче.
5
Пилешка супа с нахут и печени чушки  5
Останалите селъри, морков и бялата част на праза се нарязват наситно. Запържват се в маслото, добавят се наситенните скилидки чесън и чушките. Подправя се с кимиона, налива се бульонът и се прибавя отцеденият и измит нахут.
6
Пилешка супа с нахут и печени чушки  6
След около 20 минути, когато зеленчуците омекнат, супата е готова. Слага се месото и се сервира с наситнени копър и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2020
Много лесна и лека супа. Комбинацията пиле-нахут много ни допадна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: