Пилешка супа с магданозени кнедли

Балсам за душата в студените зимни дни
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (1,5 кг)
1/2 глава целина
1 глава лук
3 големи моркова
2 дафинови листа
40 г краве масло
2 стръка праз
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за магданозените кнедли:
200 г брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
сол на вкус
40 г краве масло
1 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с магданозени кнедли
Лукът, единият морков и обелената глава целина се нарязват наедро. Слагат се в голяма тенджера заедно с пилето и единия дафинов лист. Заливат се със студена вода и се варят се на слаб огън около 1 час, като в началото течността се отпенва. След това пилето се изважда и се охлажда леко. Бульонът се прецежда, зеленчуците и дафиновия лист се отстраняват.
2
Пилешка супа с магданозени кнедли 2
Празът се почиства и се нарязва на шайби с дебелина 1 см, морковите се обелват и се нарязват на малко по-тънки кръгчета. Останалата целина се обелва и се реже на малки кубчета.
3
Пилешка супа с магданозени кнедли 3
Пилето се обезкостява. Кожата и костите се отстраняват, а месото се накъсва на едри парчета.
4
Пилешка супа с магданозени кнедли 4
В тенджера се загрява маслото и в него се запържват морковите и целината. Щом леко омекнат, се прибавя празът, както и целите клонки мащерка и вторият дафинов лист. Когато омекнат, се налива пилешкият бульон, похлупва се и се вари на умерен огън под капак, докато зеленчуците омекнат. Тогава се прибавя месото и супата се овкусява със сол и черен пипер.
5
Пилешка супа с магданозени кнедли 5
Магданозените кнедли се приготвят, като в купа се смесват брашното, разтопеното масло, студена вода (около 160 мл), бакпулверът и солта. Към тях се прибавят наситненият магданоз и се бърка, докато се получи меко, лепкаво тесто.
6
Пилешка супа с магданозени кнедли 6
С чаени лъжици потопени във вода се взима от сместа и след това се пуска в горещата супа.
7
Пилешка супа с магданозени кнедли 7
Кнедлите се варят за около 10 минути, докато изплуват на повърхността. По желание супата се сервира с още черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
Интересна и вкусна супа :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


295 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: