Пилешка супа с кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2004
Пилешка супа с кашкавал
 
Необходими продукти:
крилцата и фенерът от 1 пиле
200 г консервирани домати
2 моркова
50 г целина
3–4 топки фиде (100 г)
3 скилидки чесън
1/2 връзка листа магданоз
1 ч. л. сол
3 щипки босилек
100 г кашкавал
100 г заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с кашкавал
Нарязаните моркови (на колелца) и целина (на кубчета) се заливат заедно с пилешките кости с 2 л студена вода. Посоляват се и се варят около половин час.
2
Пилешка супа с кашкавал 2
Свареното пиле се изважда, обезкостява се и се накъсва на малки парчета. В бульона се слагат пюрираните чесън, домати и магданоз и се оставя да ври около 10 минути. Добавя се фидето, вари се 2–3 минути и се овкусява с босилека.
3
Пилешка супа с кашкавал 3
Настърганият кашкавал се разтопява на тих огън в малка тенджера. Щом започне да се стопява, се залива с няколко черпака бульон и се разбърква, докато се получи гъст сос. Температурата се намалява, сипва се сметаната и се бърка до хомогенизиране, като периодично се долива бульон. Готовата застройка се излива в супата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2017
Много вкусна и различна супа, ако обичаш босилек :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много,много вкусна супа!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: