Пилешка супа с гъби и праз

Богата и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 цели пилешки бутчета
1 стрък целина
1 глава лук
1 дафинов лист
2 стръка праз лук
250 г едри печурки
150 мл животинска сметана
30 г краве масло
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с гъби и праз
Пилешките бутчета се слагат в тенджера, заедно с нарязаната на четири глава лук и дафиновия лист и се заливат с 2 л вода. Варят се на слаб огън, под капак, до готовност на месото – около 1 час – като периодично се отпенва.
2
Пилешка супа с гъби и праз 2
След това бульонът се прецежда.
3
Пилешка супа с гъби и праз 3
Бутчетата се почистват от кожата, обезкостяват се и месото се нарязва на кубчета.
4
Пилешка супа с гъби и праз 4
Празът се реже на тънки кръгчета. Целината се почиства с белачка и се нарязва на кубчета.
5
Пилешка супа с гъби и праз 5
Гъбите се почистват и също се режат на кубчета.
6
Пилешка супа с гъби и праз 6
Празът и целината се сотират в маслото.
7
Пилешка супа с гъби и праз 7
Когато омекнат, се слагат гъбите и се запържват.
8
Пилешка супа с гъби и праз 8
Сипва се брашното.
9
Пилешка супа с гъби и праз 9
Налива се бульонът и се готви, докато гъбите омекнат.
10
Пилешка супа с гъби и праз 10
Добавя се пилешкото месо.
11
Пилешка супа с гъби и праз 11
Овкусява се със сол и черен пипер и се налива сметаната.

12
Пилешка супа с гъби и праз 12
По желание супата се гарнира с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2020
Много вкусна супа! Малко тежка / мазна ни се стори обаче!
10.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2020
Много вкусна
9.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2019
Приятна супичка! Сложих прясно мляко с 3.25% масленост вместо сметана.
8.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Супата е добра ,накрая добавих какпки помаче ,и малко ситно люто чили за пикантност ,но без да се прекалява ...... Сметаната е 18%-ва
7.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2016
И на мен ми хареса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: