Пилешка супа с бухтички от кисело мляко

Супа в стила на централноевропейската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
1 пилешки фенер
2 моркова
1 скилидка чесън
1 глава лук
зелената част на 1 стрък чесън
1 клонка целина
1 дафинов лист
4-5 стръка магданоз
листа от 1 стрък целина
20 г масло
1 ч. ч. кисело мляко за застройката
2 с. л. нишесте
150 г брашно
30 г масло за бухтичките
1 яйце
3 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сушен копър


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с бухтички от кисело мляко
Пилешкият фенер се залива с 2 л вода, посолява се и се добавят наситнените лук и пресен чесън, скилидка чесън, клонка целина, дафинов лист.
2
Пилешка супа с бухтички от кисело мляко 2
Морковите се нарязват на малки кубчета и се задушават за 1 минута в предварително загрятото масло. След това се заливат с 1 черпак от бульона.
3
Пилешка супа с бухтички от кисело мляко 3
Задушените моркови се прехвърлят в тенджерата при супата. Супата се кипва отново, след това се отпенва и се вари 20-25 минути.
4
Пилешка супа с бухтички от кисело мляко 4
Фенерът се изважда от сварената супа и се поставя в чиния. Щом се охлади, месото се почиства от костите и се връща в супата.
5
Пилешка супа с бухтички от кисело мляко 5
Киселото мляко и нишестето се смесват и се разбиват. В тях се наливат няколко черпака от бульона, за да се изравни температурата на застройката с тази на супата.
6
Пилешка супа с бухтички от кисело мляко 6
Брашното, бакпулверът и солта се разбъркват. Добавят се яйцето, маслото и сушеният копър и се бърка с шпатула, докато стане на трохи. Тогава се сипва и киселото мляко, разбърква се и се поставя за 10 минути в хладилник.
7
Пилешка супа с бухтички от кисело мляко 7
От охладеното тесто с две лъжици се оформят бухтички и се поставят в готовата супа. Щом набъбнат и изплуват на повърхността, са готови. Супата се подправя с наситнения магданоз и листа целина и се застройва. Оставя се да кипне, дафиновият лист се отстранява и супата е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


243 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: