Пилешка супа "Луизиана"

Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2004
Пилешка супа
 
Необходими продукти:
1 пилешко бутче
200 г пресни печурки
8 рулца от раци
2 домата
2 зелени чушки
1 морков
1 глава лук
1 стрък целина
50 г корен целина
4-5 стръка магданоз
1 ч. ч. овесени ядки
1 с. л. сос “Уорчестър”
2-3 с. л. олио
1/2 ч. л. чесън на гранули
1/2 ч.л. мащерка


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа
Морковът, лукът и целината се нарязват надребно и заедно с бутчето се поставят в дълбока тенджера. Подправя се със сол, налива се вода (около 2 1/2 л) и се вари 30 минути, като периодично се отстранява пяната.
2
Пилешка супа
Печурките се почистват, нарязват се на филийки и се запържват в предварително сгорещеното олио. Когато се зачервят, към тях се прибавят нарязаните на дребни кубчета чушки и стеблото на целината и се запържват. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати. Пържи се 1-2 минути. Подправя се със соса “Уорчестър”, чесъна и мащерката. Прибавят се запържените зеленчуци и ври 15 минути под капак.
3
Пилешка супа
Листата магданоз и целина се нарязват наситно, рулцата от раци – на кубчета.
4
Пилешка супа
Пилето се изважда и след като кожата му се отстрани, се нарязва на малки късове. В сварената супа се добавят нарязаното пиле, рулцата от раци, наситнените листа магданоз и целина. Изсипват се овесените ядки. Разбьрква се и се оставя да покькри 5-6 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: