Пилешка супа "Флорентина"

Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2004
Пилешка супа
 
Необходими продукти:
200 г спанак
3–4 с. л. кисело мляко
2 с. л. нишесте
1 ч. л. къри
крилцата, костите и кожата от 1 пиле
2–3 моркова
2 глави лук
2 резена целина
10 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа
Костите заедно с пилешкия фенер, крилцата и кожата се накисват в студена вода за 10 минути. Изплакват се няколко пъти, прибавят се разрязаните на четири лук и моркови, резените целина и магданозът (завързан с конец като букет). Заливат се с 2,5 л вода, варят се около 30 минути. Бульонът периодично се отпенва.
2
Пилешка супа
Готовият бульон се прецежда през цедка, посолява се и се овкусява с кърито. Сипва се разтвореното в малко студена вода нишесте, месото от сварените кости, нарязаните спанак и моркови. Изчаква се да кипне и се оставя да ври 2–3 минути.
3
Пилешка супа
Киселото мляко се разбива с няколко черпака от бульона, за да се уеднакви температурата им. Внимателно и при непрекъснато бъркане се пресипва в супата, отстранява се от котлона и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: