Пилешка супа „Ала Ани“

Вкусна и интересна супа
Източник: анита_брейчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.02.2017
Пилешка супа „Ала Ани“
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
3 моркова
1 глава лук
фиде
150 г краве масло
250 мл животинска сметана
готова смес (морска сол, шарен пипер, риган,
мащерка, чубрица)
магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио


Начин на приготвяне:
1
Пилешките бутчета се сваряват и се обезкостяват.
2
Маслото се загрява в дълбок тиган (или в тенджера) с малко олио.
3
Морковите се настъргват на едро ренде и се задушават в мазнината, заедно със ситно нарязания лук.
4
Добавя се накъсаното пилешко месо (по желание може да се сложи и кожата), сметаната, сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри за 10 минути.
5
Продуктите от тигана се изсипват обратно в тенджерата, в която сме варили месото. Прибавяме фидето и готова смес от подправки. Вари се, до готовност на фидето.


Съвет:
Супата се сервира топла, поръсена с наситнен пресен магданоз.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


307 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: