Пилешка супа

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пилешка супа
 
Необходими продукти:
1 пилешки фенер
сол и лимонов сок на вкус
1 ч. л. кориандър
100–150 г ризони (други макаронени формички)
1 домат
2 люти чушки
4–5 с. л. олио
6 стръка пресен чесън
1 зелена чушка
1 дафинов лист
1 глава лук
1 морков
2 пилешки крилца
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа
Пилешките крилца и фенерът се измиват от кръвта, слагат се в дълбока тенджера, в която има 1–1,5 л вода, и се поставя на котлон да заври.
2
Пилешка супа  2
Морковът се нарязва наедро и заедно с 1/3 от луковата глава се добавя към бульона. Слага се дафиновият лист и се посолява. Щом заври, пяната се отстранява и варенето продължава 30 минути. Костите на пилето и дафиновият лист се отделят, а месото и парченцата морков се запазват. Бульонът се прецежда, сипва се в друг съд и тенджерата се почиства.
3
Пилешка супа  3
Чушката, чесънът и останалите 2/3 от луковата глава се нарязват надребно. В тенджерата се загрява олиото и лукът и чесънът се запържват 5 минути.
4
Пилешка супа  4
Семето на лютите чушки се почиства (добре е това да стане с ръкавици), нарязват се надребно и се прибавят заедно с надробената зелена чушка към пържещите се зеленчуци.
5
Пилешка супа  5
Увеличава се силата на котлона и бульонът се излива в тенджерата. Прибавя се нарязаният надребно домат и се вари 10 минути под капак на тих огън. След това се поставят почистеното месо, надробените парченца морков и ризоните и се вари до готовност на ризоните.
6
Пилешка супа  6
Накрая се ароматизира с кориандъра и лимоновия сок. Супата се консумира веднага след приготвянето й, като върху всяка порция се поръсва магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: