Пилешка роладина

Пилешка роладина със спанак и морков, сервирана с гретин от картофи и макарони, в компанията на сос от гъби пачи крак и шафран
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
Пилешка роладина
 
Необходими продукти:
1 пилешко филе
100 г пресен спанак
30 мл зехтин
20 г пресен лук
50 г моркови
2 г захар
сол и бял пипер
40 г гъби пачи крак
30 мл бяло вино
80 мл сметана
1 с. л. зехтин
шафран на върха на ножа
150 г картофи на шайби
2 г чесън
10 г лук
15 г кашкавал
70 мл сметана
30 мл бяло вино
20 г макарони
сол и бял пипер на вкус
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се начуква и се овкусява със сол и бял пипер. Спанакът се задушава заедно с пресния лук в част от зехтина и малко вода. Овкусява се със сол и бял пипер. Морковите се нарязват на гредички и се задушават в останалия зехтин,
вода, сол и захарта, след което се охлаждат.
 

2
Спанакът се разстила върху пилешкото филе и се поставят морковите. Навива се на руло. Запържва се за кратко в намазнен тиган, след това се запича във фурна до готовност.
3
Сосът се приготвя, като гъбите се запържват в зехтина. Добавя се шафранът, гаси се с бялото вино и се налива сметаната. Сосът се оставя, докато се редуцира до желаната гъстота.
4
Картофите се бланшират и се изцеждат добре. Лукът и чесънът, нарязани наситно, се запържват в зехтин, гаси се с бялото вино. Прибавят се сметаната, сол и бял пипер и се вари, докато се сгъсти.
5
Макароните се сваряват и се нареждат по ръба на ринг. Изсипват се готовите картофите в средата и се притиска. Поръсва се с кашкавала и се запича.
6
В чиния за сервиране се поставя пилешката роладина, нарязана на три, до нея се слага гретина и се овкусява със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: