Пилешка плитка със сметанов ринг

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2009
Пилешка плитка със сметанов ринг
 
Необходими продукти:
60 г пилешко филе
40 г пушена шунка
40 г пресни манатарки (замразени)
80 мл готварска сметана
2–3 пера див лук (пресен)
по 1 щипка къри, куркума (шафран) и бял пипер
олио за задушаването
сол на вкус
1 чери доматче
по 1 стрък копър, див лук, мента и мащерка
сърцевината на 1 салата „Айсберг“
20 мл готварска сметана
2–3 мл лимонов сок
400 г пилешко филе
олио за пържене
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. зехтин
2–3 листа босилек
1 с. л. коняк
1/2 кубче пилешки бульон
по 1 щипка бял, червен и черен пипер и къри


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се нарязва на жулиен и се сплита, като се забожда от двете страни с клечка за зъби.
2
Продуктите за маринатата се смесват в купа и плитките се поставят в нея. Оставят се да престоят около 2 часа. След като се извадят от маринатата и се подсушат с кухненска хартия, се запържват в олио.
3
Филето, манатарките и шунката се нарязват на жулиен и се задушават в олио. След това се овкусяват с подправките и ситно нарязания див лук, сипва се сметаната и се задушава 3–4 минути. Сместа се изсипва в метален пръстен (ринг), поставен върху чинията за сервиране. Отстрани се поставят плитките. Чери доматчето се разрязва внимателно отгоре на четири и вътре се поставят стръкчетата подправки. Сметаната се оставя да заври с лимоновия сок при непрекъснато разбъркване. Сипва се в чинията и до нея се поставят сърцевината на салатата и чери доматчето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: