Пилешка кавърма с праз

Източник: Дамяна
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.12.2013
Пилешка кавърма с праз
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
2 с. л. олио
50 г масло
3 стръка праз лук
2 моркова
200 мл вино
300 г гъби
2 - 3 червени чушки
сол
черен пипер
1/2 с. л. чубрица
1/2с, л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешка кавърма с праз
Месото се нарязва на кубчета или на ивички и се поръсва с черен пипер. Мазнината се загрява в дълбок съд, месото се пържи за около 4-5 минути и се изважда в чиния. В същата мазнина се слагат нарязаните на на едро праз и моркови.

2
Пилешка кавърма с праз 2
Разбърква се за 1 минута и се налива виното.
Покрива се и се задушава на слаб огън до омекване на праза и морковите(ако е необходимо се добавя 1-2 с. л. вода).

3
Пилешка кавърма с праз 3
Прибавят се нарязаните гъби и червени чушки, разбърква се. Месото се връща в съда със зеленчуците, разбърква се и се подправя с подправките. Готви се още за 10 минути на не слаб огън, като се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
страхотна рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
След класическата пилешка кавърма със стар лук ви предлагам един есенен вариант на кавърма с праз.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: