Пилешка кавърма с праз

Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
400 г домати (1/2 буркан стерилизирани)
4-5 стръка праз (1,2 кг)
2 пресни чушки
2-3 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. естрагон
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Пилешка кавърма с праз
Пилето се залива с вода, така че да го покрива, посолява се и се сварява. След това се охлажда и се обезкостява.
2
Пилешка кавърма с праз 2
Стръковете праз се нарязват на колелца. Олиото се загрява в тенджера, лукът се изсипва и се задушава за 10 минути на тих огън под капак.
3
Пилешка кавърма с праз 3
Чушките и доматите се нарязват на малки парчета. Задушеният лук се поръсва с червен пипер, добавят се нарязаните чушки и домати и се задушава още 10 минути под капак. След това се слага нарязаното на дребни късове месо.
4
Пилешка кавърма с праз 4
Ястието се подправя с чубрица и естрагон, разбърква се и се прехвърля в тава или в гювечета. Пече се около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2015
Да, Илияна, кавърмата може да се сготви в глинен съд, както е посочено в рецептата (вж. стъпка 4). Не трябва да се вари пилето в гювеча на котлон, защото гювечът ще се спука.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2015
Може ли кавърмата да се готви в глинен съд?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: