Пилешка каварма по майсторски

Източник: lubo_pmu
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.01.2010
Пилешка каварма по майсторски
 
Необходими продукти:
около 600 г пилешки гърди
2 глави лук (средноголеми)
250 г гъби
2 зелени чушки
3 домата (около 700 г)
2-3 скилидки чесън
100 мл бяло вино
млян черен пипер и кимион на вкус
100 мл олио


Начин на приготвяне:
1
Продуктите се нарязват по следния начин: месото на немного големи хапки, гъбите - на филии, лукът - на полумесеци, а чушките - на ивички, дебели 5 мм, доматите - на кубчета.
2
Готви се в голям тиган на малък котлон, като целта е да се нагрява директно само центъра на тигана. Сипва се олиото и след като се загрее се поставя месото, като целта е да побелее от всички страни.
3
След като побелее, месото се изтегля по периферията на тигана. В средата се поставя лукът. Готви се, като лукът леко се разбърква, докато стане позрачен, след това се смесва с месото и се оттегля в периферията на тигана.
4
В средата на тигана се поставят гъбите и се готвят, като се разбъркват леко, докато са почти готови (за предпочитане е гъбите да са пресни). Смесват се с месото и лука и се оттеглят всичко в периферията на тигана.
5
В средата се слагат чушките, докато омекнат, смесват се с останалите продукти и се изтеглят в периферията.
6
В средата се слагат доматите заедно с пресования чесън, разбъркват се леко до пълно сваряване.
7
Всички продукти се смесват, оформя се кладенче в средата, където се налива виното. По периферията се поръсва с черен пипер и кимион (ястието носи по доста и от двете) и се посолява. Изчаква се да се изпари спиртът от виното, разбърква се и се оставя 5 минути да покъкри. Сервира се, докато е топло по желание, поръсено с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Много вкусна,но я гарнираг с ориз
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: