Пилешка кавърма кебап

Гост: Асен Блатечки, актьор
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пилешка кавърма кебап
 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо
50 мл бяло вино
3 моркова
1 глава лук
1 склидка чесън
4-5 с. л. олио
2 ч. л. брашно
1-2 ч. л. червен пипер
1-2 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
пресен магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пилешка кавърма кебап
Пилешкото месо се почиства от кожата, нарязва се и се посолява. Морковите се нарязват на колелца, лукът и скилидката чесън – наситно.
2
Пилешка кавърма кебап 2
Лукът и чесънът се запържват в олиото до златисто. Прибавя се месото и се поръсва с червения пипер и брашното.
3
Пилешка кавърма кебап 3
Налива се бялото вино, слагат се морковите и се посолява на вкус. Налива се вода и ястието се оставя да къкри 10-15 минути.
4
Пилешка кавърма кебап 4
Подправя се с дафинов лист, чубрица, черен пипер и наситнен пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2019
Крехко и вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2018
Рецептата е страхотна!Правилния вкус с подбрани подправки!За гарнитура сложох топка бял сварен ориз.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2016
Много вкусно и бързо за приготвяне ядене!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: