Пилешка дроб сарма

Изключително вкусна
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 28.03.2019
Пилешка дроб сарма
Пилешка дроб сарма
 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
1 глава лук
1 морков
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. сух джоджен (или наситнен пресен)
800 мл пилешки бульон
1/2 връзка магданоз
сол, олио и малко масло

за заливката:
2 яйца
1 с. л. брашно
350 г кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Първо приготвям бульона, като за целта в 800 мл кипяща вода слагам 2 с. л. от сухия бульон, който използвам. Оставам го настрана.
2
В тиган с малко олио запържвам наситнения лук и настъргания на едро ренде морков. Слагам малко сол. Когато поомекнат, слагам измития и отцеден ориз и така готвя, докато стане почти прозрачен. Това е много важно,за да може всяко зрънце след готвенето да остане цяло, а не разкашкано! Когато е готов, прехвърлям тази смес в тавата, в която ще пека. Аз използвам кръгла тава с диаметър 28 см и височина 5 см.
3
В същия тиган с още малко мазнина запържвам дробчетата (почистени, измити, подсушени и нарязани на парченца), докато се сготвят, но не прекалено дълго, за да останат крехки. Посолявам и поръсвам със сухия джоджен. И тях прехвърлям в тавата.
4
Добавям ситно нарязания магданоз, разбърквам добре и заливам с горещия бульон. Слагам на няколко места малки бучки масло и пека в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печенето не отнема повече от 30-40 минути. Разбърквам само веднъж, на десетата минута. Готово е, когато оризът е поел цялата течност.
5
Приготвям заливката, като разбъркам добре двете яйца с брашното, щипка сол и киселото мляко. Сместа трябва да е напълно гладка. Изсипвам върху ястието и разпределям равномерно.
6
Скарата на фурната прехвърлям на по-горно ниво и така запичам дроб сармата основно отгоре до златиста коричка. Важно е да не я извадим твърде бързо, а наистина да е добре изпечена самата заливка.
7
Сервирам с кисело мляко. Много вкусна дроб сърма се получи! Изчезна за нула време и със сигурност следващия път, ще направя двойна доза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: