Пилешка чорба по селски

Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2003
Пилешка чорба по селски
 
Необходими продукти:
1 пиле
1 резен целина
2 моркова
2 малки глави лук
2 картофа
200 г стерилизирани домати
1 к. ч. кисело мляко
1/2 връзка магданоз
1 клонка целина (1 с. л. сушена)
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка чорба по селски
Пилето се обезкостява и се нарязва на парчета. Фенерът и останалите кости от пилето се поставят в дълбока тенджера и се заливат с 2-2 1/2 л студена вода.
2
Пилешка чорба по селски 2
Целината, морковите, магданозът и лукът се нарязват надребно и се изсипват в тенджерата. Добавят се няколко зърна черен пипер и се вари.
3
Пилешка чорба по селски 3
Картофите и доматите се нарязват на малки парчета и се прибавят в тенджерата заедно с ориза.
4
Пилешка чорба по селски 4
Жълтъкът се разбива с киселото мляко. Вътре се налива 1 черпак от бульона, разбърква се и супата се застройва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: