Пилешка барбекю салата

Богата, разточителна и невероятно вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1/2 зелена салата
1/2 червена салата
1 кочан царевица
2 филии бял хляб
100 г чери домати
80 г сирене „Чедър“
сол и черен пипер на вкус
олио и сланина за намазване

за барбекю соса:
250 г кетчуп
80 мл ябълков оцет
4 с. л. кафява захар
1 ч. л. сух лук
1 с. л. дижонска горчица
2 с. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пилешка барбекю салата
Барбекю сосът се приготвя като кетчупът се смесва с оцета, сушения лук, соса „Уорчестър“, захарта, горчицата, сол, черен пипер и 100 мл вода, и се готви на слаб огън, докато се сгъсти – около 20 минути. След това се оставя да се охлади.
2
Пилешка барбекю салата 2
Пилешкото филе се намазва с олио, овкусява се със сол и черен пипер и се пече на скара от двете страни до златисто.
3
Пилешка барбекю салата 3
Оставя се да почине 5 минути, нарязва се на кубчета и се залива с част от барбекю соса.
4
Пилешка барбекю салата 4
Царевицата се маже с олио, посолява се и се пече на скара от всички страни.
5
Пилешка барбекю салата 5
След това зърната се отделят от кочана.
6
Пилешка барбекю салата 6
Хлябът също се запича на скара и се нарязва на кубчета.
7
Пилешка барбекю салата 7
Салатите се режат наситно и се смесват с разполовените чери домати и царевицата. По желание се подправя с оцет, олио и сол.

8
Пилешка барбекю салата 8
Разпределя се в чинии и отгоре се слагат пилешкото месо, крутоните и настърганото сирене чедър.




Съвет:
Останалият барбекю сос съхранявайте в хладилник. С него може да овкусявате всякакво месо, печено на скара.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: