Пиле за коронация

Гост: Емил Виденов, ресторант "Алпин"
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2004
Пиле за коронация
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
50 г манго
20–30 мл прясно мляко
1 шепа кашу
1 шепа стафиди
2 с. л. олио
1 с. л. къри
60–80 г краве масло
50–80 г замразен грах
50–80 г бейби морковчета (обикновен морков)
50 г ориз
чери домати, резени краставица и лимон за украса


Начин на приготвяне:
1
Пиле за коронация
Пилешките гърди се режат на тънки филийки, запържват се в сгорещеното олио за 1–2 минути и се отстраняват от котлона.
2
Пиле за коронация 2
Мангото се обелва от кората, нарязва се на филийки с големината на месото, прибавя се към позапърженото пилешко и се разбърква. Връща се на котлона, слагат се ядките и стафидите и се пържи не повече от 1 минута. Налива се млякото, овкусява се с къри, разбърква се и се отстранява от котлона.
3
Пиле за коронация 3
Оризът за гарнитурата се сварява в кипнала подсолена вода в съотношение 1 към 3. Грахът и морковчетата се запържват за не повече от 2–3 минути поотделно, всяко в по 1/3 от сгорещеното масло. Свареният ориз също се запържва отделно в останалото количество масло.
4
Пиле за коронация 4
Всеки от запържените продукти за гарнитурата се подрежда на купчинка в чинията за сервиране. Тиганът с пилешкото и мангото се връща на котлона, колкото да се затопли, и се разбърква. Прибавя се в чинията и се украсява с чери доматчетата и резените краставица и лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


320 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: