Пиле "Ядец"

Гост: Еделина Кънева
Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2005
Пиле
 
Необходими продукти:
1 пакет картофено пюре на прах
30 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. вегета
500 г пилешко филе (от гърди)
300 г гъби
150 г кашкавал
2-3 стръка праз лук
1 ч. л. къри
1/2 връзка пресен копър
1 ч. л. шарен пипер
1/2 ч. л. вегета
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Пилешкото филе се нарязва на малки парчета, гъбите – на филийки, лукът – на колелца.
2
Пиле
Месото се задушава в тиган с нагорещено олио, след което се добавя лукът.
3
Пиле
Към задушените месо и лук се прибавят гъбите и подправките. Оставя се да се задуши още няколко минути на котлона.
4
Пиле
Картофеното пюре се приготвя според указанията на опаковкатa – сухата консистенция се разбърква с 300 мл гореща вода, добавят се млякото, маслото и вегетата.
5
Пиле
Картофеното пюре се разстила по края на средна по големина намазнена тава, така че да се получи обръч. В средата се изсипва задушената смес от месо и гъби.
6
Пиле
Пече се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато пюрето се зачерви, отгоре се настъргва кашкавал, запича се още 10 минути. Готовото ястие се поръсва с наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Винаги става лесно и вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Това е една от любимите ми рецепти
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: