Пиле "Вероника"

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2004
Пиле
 
Необходими продукти:
гърдите от 2 пилета
4-6 с. л. зехтин
1 глава лук
1 морков
1/2 глава лук
стеблата от 1 връзка магданоз
1-2 дафинови листа
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
200 мл вино – Шардоне
30 г масло
2 с. л. брашно
2 щипки сух естрагон
черен пипер на вкус
2 с. л. заквасена сметана
10-15 зърна бяло грозде


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Пилешките гърди се обезкостяват, като се разполовяват. Костите се изплакват и се сваряват в 1-1,5 л вода. Поставят се морков, половин глава лук, стебла от магданоз, дафинов лист, сол, черен пипер. Вари се 45-60 мин.
2
Пиле
Глава лук се наситнява и се разпределя в йенска тава. Налива се половината зехтин, нареждат се пилешките гърди. Подправят се със сол и черен пипер. Налива се останалият зехтин. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Преди да се запекат до златисто, гърдите се изваждат в чиния. Лукът се прецежда и течността се запазва. Гърдите се връщат в тавата, запичат се.
3
Пиле
Запеченият с пилешките гърди лук се поставя в тенджерка, налива се виното и ври 5-8 минути. В отделен съд се разтопява масло, налива се прецедената лучена мазнина и се изсипва брашното. Разбърква се, съдът се оттегля от котлона и вътре се прецежда виното. Наливат се 3 черпака от бульона и се подправя с естрагон, черен пипер и сол. Сгъстява се със сметаната. Добавят се зърната грозде. Сосът се оставя да престои 5 минути.
4
Пиле
Пилешките гърди се сервират, като се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: