Банска традиционна капама
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2014 Много добра рецепта! Виното и особено манатарките придават чудесен вкус на цялото ястие. Брашното, в което се овалва пилешкото месо преди пържене, спомага за сгъстяването на ястието и като резултат се получава чудесен, плътен (но не гъст) и ароматен сос. Вместо цяло пиле, което да порционирам, купих 6 броя горни бутчета, за да са ми еднакви всички порции. Понеже готвих в доста широк и разлят съд, горната част на парчетата пиле остана непокрита от течността и така хрупкавата кожичка, получена при пърженето, не омекна прекалено и запази хубавия си златист цвят. Не намерих нудели, с които да гарнирам, но открих, че пухкаво картофено пюре, зелена салата и прясно изпечени хлебчета допълват това блюдо повече от прекрасно!
По мое мнение, рецептата е подходяща и за по-специален повод.
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...