Пиле в тесто

Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2004
Пиле в тесто
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
200–300 г печурки
100 г консервиран грах
2–3 мариновани печени чушки
1 к. ч. олио
50 г краве масло
1 ч. л. босилек
1 ч. л. бял пипер
1/2 ч. л. червен пипер
1 стрък праз лук
3 тиквички
2 яйца
1/2 кубче мая
5 с. л. кисело мляко
1 с. л. оцет
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
700–800 г пилешко месо
2 моркова
1 яйце


Начин на приготвяне:
1
Пиле в тесто
В брашното се прави кладенче и в него последователно се слагат останалите продукти за тестото. След като се омеси, тестото се оставя да отпочине.
2
Пиле в тесто 2
Месото се нарязва на малки парчета, запържва се в загрятото олио, посолява се и се подправя с червения пипер.
3
Пиле в тесто 3
Празът и морковите се нарязват на шайби, гъбите – на филийки, а тиквичките се обелват и се режат на кръгчета. След това всичко се запържва в загрятото олио, като се добавят грахът и нарязаните на лентички чушки. Овкусява се с белия пипер и босилека и се прибавя запърженото месо.
4
Пиле в тесто 4
Тестото се разделя на две и се разточва на тънки кори. С едната кора се покрива намаслена тава, като се оставя малък ръб. Пилето и зеленчуците се слагат върху кората и се покриват с втората кора.
5
Пиле в тесто 5
Отгоре се намазва с разбитото яйце и масло и се пече 15–20 минути в силно нагорещена фурна при температура 200–220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: