Пиле в кора

Гост: Ирина Алексиева
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2005
Пиле в кора
 
Необходими продукти:
4 с. л. олио
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 пакетче краве масло за намазване
1 пиле (1 кг)
4 глави лук
3 домата
2 чушки
1/2 пакетче краве масло (40-50 г)
7-8 стръка магданоз
1 к. л. сминдух
червен пипер и сол на вкус
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1 кг брашно


Начин на приготвяне:
1
Пиле в кора
Пилето се почиства, сварява се, след което се обезкостява, месото се накълцва и се подправя с червен пипер. Чушките, лукът и магданозът се нарязват наситно, доматите – на малки парчета.
2
Пиле в кора 2
В загрят тиган се разтопява маслото и в него се задушават чушките и лукът. Подправя се със сминдух, червен пипер, магданоз.
3
Пиле в кора 3
Яйцето за тестото се разбива с илио, добавя се киселото мляко, смесено със содата. Постепенно се добавя брашното, като се бърка. Замесва се тесто и се оставя да предстои. Разточват се две кори.
4
Пиле в кора 4
Едната кора се поставя в намазнена тава, като краищата се оставят отвън. В нея се разпределя половината от лучената смес, добавят се накълцаното месо, доматите и останалата част от лучената смес.
5
Пиле в кора 5
Покрива се с другата кора, която се набожда с клечка за зъби на няколко места и се намазва с маслото. Поставя се в предварително загрята до 220 градуса фурна, като след 15-20 минути температурата се намалява на 180 градуса. Пече се, докато получи златист цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: