Пиле в горчичено-медена марината на тиган

Бързо и вкусно ястие със свежа гарнитура
Източник: Nadet Gergova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.11.2016
Пиле в горчичено-медена марината на тиган
 
Необходими продукти:
за пилешкото:
600 г пилешки гърди (или обезкостен пилешки бут без кожа
3 с. л. дижонска горчица Bornier
2 с. л. мед
2 с. л. ябълков оцет
3 с. л. зехтин
сол, кимион, черен,
червен и кайенски пипер на вкус

за зеленчуковата гарнитура:
200 г микс от свежи зеленолистни салати
1 глава лук
1 авокадо
1 с. л. дижонска горчица Bornier
балсамов оцет, зехтин и сол на вкус

за гарнитурата с картофи:
500 г сварени картофи
50 г краве масло
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Дижонската горчица се смесва с меда, ябълковия оцет, 2 с. л. зехтин, сол, кимион, черен, червен и кайенски пипер на вкус. Разбърква се.
2
Пилешкото се слага в получената ароматна смес, съдът се покрива с фолио за свежо съхранение и месото се оставя да се маринова за 2-3 часа в хладилник.
3
След това пилешкото се готви на тиган в 1 с. л. зехтин, докато се образува златиста коричка.


4
Лукът за зеленчуковата гарнитура се наситнява и се смесва с микса от зелени салати. Добавя се нарязаното на кубчета авокадо. Овкусява се с дресинг, приготвен от дижонската горчица, смесена с балсамов оцет, сол и зехтин на вкус.


5
Сварените картофи се отцеждат добре, нарязват се и се сотират на тиган, в маслото, докато получат златиста коричка, Овкусяват се с чесъна, сол и черен пипер.


6
Пилешкото се поднася с двата вида гарнитури.



Съвети:
Приготвено по този начин, пилешкото става сочно, крехко, леко хрупкаво отвън и с прекрасен вкус.

Отнема поразително малко време, ако месото се маринова по-отрано и картофките за гарнитурата са предварително сварени.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2017
Приготвено по този начин,пилето става много крехко и сочно.Всичко се изяде веднага,не успях да снимам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: