Пиле в доматен сос с панирани яйца

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2010
Пиле в доматен сос с панирани яйца
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
300 г стерилизирани домати
100 г ананас (може и от компот)
50 мл кокосово мляко
1/2 връзка магданоз (или кориандър)
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
2 моркова
3 с. л. зехтин
2–3 стръка прясна мащерка за украса
сол и черен пипер на вкус
3 с. л. брашно
6 яйца
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Бутчетата се поставят в тенджера и се запържват в зехтина за 2–3 минути.
2
Добавят с нарязаните на кубчета лук и моркови. Сипват се 200 мл вода и след като изври, се добавят пасираните или намачкани домати, кубчетата ананас, кокосовото мляко, наситнените чесън и магданоз. Овкусява се със сол и пипер. Ако е нужно, се долива вода или бульон и ястието се оставя около 40 минути на умерен огън.
3
Четири от яйцата се сваряват, обелват и след това се панират в приготвената от останалите 2 яйца и брашното паста. Пържат се в загрято олио до златисто.
4
Панираните яйца, разрязани на четвъртинки, се поставят в яхнията и след 5 минути ястието се поднася украсено с мащерката.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: