Пиле в ароматна купичка

Оригинален френски специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
100 г кашкавал
2 яйца
1 глава лук
4 с. л. зехтин
1 с. л. бяло вино
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сол
150 г брашно
80 г маргарин
1 с. л. вода
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
200 г стерилизирани домати
4 стръка магданоз
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пиле в ароматна купичка
Пилешките гърди се накълцват надребно и се поставят в купичка. Посоляват се и се мариноват с вино и зехтин.
2
Пиле в ароматна купичка 2
Лукът се настъргва и се запържва в предварително сгорещени 2 с. л. зехтин.
3
Пиле в ароматна купичка 3
Добавя се месото и се пържи 5 минути.
4
Пиле в ароматна купичка 4
Овкусява се с горчица и се поръсва с настърган кашкавал.
5
Пиле в ароматна купичка 5
Стерилизираните домати се пюрират с магданоза, босилека, захарта, солта и зехтина.
6
Пиле в ароматна купичка 6
Брашното, солта, кърито и маргаринът се разбиват в кухненски робот, докато се получат трохи. Водата се сипва по време на бъркането.
7
Пиле в ароматна купичка 7
Сместа се изсипва в купа и се замесва тесто, което се оставя около 15 минути на хладно.
8
Пиле в ароматна купичка 8
Готовото тесто се разделя на две части и всяка част се разточва на тънък кръг между два пласта домакинско фолио. Тестените кръгове се освобождават от фолиото и се налагат върху външните страни на глинени купички.
9
Пиле в ароматна купичка 9
Неравните краища на тестото се изрязват с нож и с помощта на вилица се правят малки дупчици. Двете купички с тестото се пекат 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
10
Пиле в ароматна купичка 10
Тестените купички се поставят в глинените и се пълнят с месото и яйцата, след което се поставят в загрята на 180 градуса фурна. Готовото пилешко се поднася полято със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: