Пиле в ананас

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2010
Пиле в ананас
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
1 ананас
140 г печурки
200 г броколи
40 г стафиди
30 мл зехтин
50 мл коняк (или ром)
сокът на 1/2 портокал
1 ч. л. „Пикантина”
сол и черен пипер на вкус
чери доматчета и зеленчуци по избор за украса


Начин на приготвяне:
1
Пиле в ананас
Ананасът се разполовява и се отделя месестата част. Почиства се от плътните части и останалата плодна част се нарязва на малки кубчета. Издълбаните половинки се запазват.
2
Пиле в ананас 2
Пилешкото се реже на жулиен и се овкусява с пикантината.
3
Пиле в ананас 3
Запича се в намазнения със зехтина тиган. Ако е необходимо, се овкусява със сол и пипер.
4
Пиле в ананас 4
Добавят се нарязаните на филийки гъби, броколите и стафидите. Разбърква се добре 1–2 минути.
5
Пиле в ананас 5
Прибавя се нарязаният ананас, налива се конякът и се фламбира. Гаси се с портокаловия сок.
6
Пиле в ананас 6
Издълбаните половинки се пълнят със сместа, украсяват се с чери доматчета и с ивици зеленчуци.
 
Съвет:
Пилешко-зеленчуковата смес може да се обогати и да й се придаде по-фин вкус с прибавянето на 100 мл сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: